Ismét találkoztak a győrsövényházi kitelepítettek és leszármazottaik

Ismét találkoztak a győrsövényházi kitelepítettek és leszármazottaik

A győrsövényházi kitelepítettek és leszármazottaik 2018. február 24-én találkoztak Weilburg-Kubachban. A „régi” csapathoz többen csatlakoztak újonnan olyanok, akiknek sövényházi, és hárman olyanok, akiknek lébényi gyökereik vannak. A képek felkerültek a képgalériába.

Az esemény szervezőjétől, Johann Geigltől megtudtuk, hogy az egyik téma a júniusi győrsövényházi utazás volt, amelynek részeként búcsúvasárnap, 2018. június 24-én részt vesznek a felújított Jó pásztor szobor újraszentelésén. A jelenleg is folyamatban lévő restaurálás a németországi Franz és Gertrud Schenzinger Alapítvány 3500 eurós támogatásából valósul meg.

A jelenlévők megtekinthették annak az emléktáblának a mintáját, amelyet a lébényi vasútállomáson avatnak fel június 23-án (onnan indultak útnak a győrsövényházi, lébényi és más településekről származő svábokat szállító vagonok 1946 májusában). Emellett Győrsövényházról szóló kiadványok, brosúrák és képeslapok is láthatók voltak a találkozón. Az eseményen elhangzott, hogy mintegy 150 kilogrammnyi német könyv gyűlt össze adományokból, amelyet a júniusi út során ajándékoznak majd Győrsövényháznak.