Győrsövényház község oktatási intézményeinek energetikai felújítása

Projekt megnevezése:
Győrsövényház község oktatási intézményeinek energetikai felújítása

Projekt azonosító száma:
TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00046

Kedvezményezett:
Győrsövényház Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
90 683 292 Ft

A finanszírozás típusa:
Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2017. július 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2020. 05. 28.

2019. december 31-ig a kivitelezési munkálatok elérték az 50 %-os készültséget.

 
2020. március 18-án a kivitelezési munkálatok elérték a 100%-os készültséget, megtörtént a műszaki átadás-átvétel.
 
2020. május 28-án a projekt fizikai befejezése megtörtént.


A PROJEKT BEMUTATÁSA


EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK GYŐRSÖVÉNYHÁZ KÖZSÉG ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK ÉS ÓVODÁJÁNAK ÉPÜLETEIT

Győrsövényház Község önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 90 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A projekt megvalósulása során korszerűsítésre kerül a Gárdonyi G. u. 45. szám alatti épület, amelyben a Győrsövényház Község Önkormányzata által fenntartott óvoda és konyha, a KLIK által fenntartott négyosztályos általános iskola, valamint a Vadrózsa Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda működik. A 90,68 millió forintos beruházásnak köszönhetően Győrsövényház Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A támogatási szerződés aláírásra került, a kivitelezési munkálatok hamarosan megkezdődhetnek, így jövő év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a település.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében homlokzat-, tetőfödém szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje, napelemek és tartóelemek telepítése és beszerelése illetve azbesztmentesítés és akadálymentesítés valósul meg.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a csökkenő energiahordozó-felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Győrsövényház Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

Az önkormányzat a feltételes közbeszerzési eljárás eredményeképpen 2018. 10. 08-án megkötötte az energetikai korszerűsítési munkálatok kivitelezésére a vállalkozási szerződést.

A vállalkozási szerződés 2019. 08. 27-én lépett hatályba.
2019. december 31-ig a kivitelezési munkálatok elérték az 50 %-os készültséget.