Fontos változás a háziorvosi ügyeletben

Fontos változás a háziorvosi ügyeletben

Győrsövényházi lakóinak háziorvosi ügyeleti ellátását 2019. január 1-től a Háziorvosok Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft. biztosítja a Győr, Dembinszky utca 29. szám alatt. Ügyeleti telefonszám: 06-96-542-043. Itt vannak a részletek.

 

Lakossági értesítés


2019. január 1-től településük lakói számára a háziorvosi ügyeleti ellátás a Győr, Dembinszky utca 29. szám alatt történik, a Háziorvosok Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft. által biztosítva. Szolgálatunk közel 100.000 lakos ellátását végzi, 2 orvos, 1 asszisztens, 1 gépkocsivezető folyamatos munkájával.

Az ügyeleti ellátás a háziorvosok rendelési és rendelkezésre állási idején túl vehető igénybe, hétfő, kedd, szerda, csütörtöki napokon 16 órától másnap reggel 7 óra 30-ig, pénteken 13 óra 30-tól hétfő reggel 7 óra 30-ig.


Mikor indokolt ügyeletre menni?
Frissen kialakult panaszok, tünetek jelentkezésekor, ha azok ellátása a legközelebbi háziorvosi rendelésig nem halasztható, és a gyógyszertárból beszerezhető vagy otthon meglévő szerekkel nem enyhíthető. Ilyen lehet például az erős, csillapíthatatlan hányás, hasi görcs, vesegörcs, epegörcs, nehézlégzés, fulladás, mellkasi fájdalom, féloldali végtagduzzanat, szédülés.

Telefonon tanácsot szívesen adunk, segítünk az alkalmazható gyógyszerekkel kapcsolatban, az esetleges sürgős ellátás megítélésében, mikor kell kórházi sürgősségi osztályra menni, mentőt hívni. A telefonhívások rögzítésre kerülnek.
Az ügyeleten történt megjelenésről, ellátásról a beteg köteles tájékoztatni a háziorvosát.

Amennyiben a beteg járóképes, célszerűbb az ügyeleti rendelőt felkeresni, mivel ott biztosan hamarabb kerül ellátásra, a szükséges műszerek, beavatkozások szélesebb skálája áll rendelkezésre a gyógyításhoz, illetve nem utolsó sorban a szükséges gyógyszerek kiváltására ügyeleti gyógyszertár áll rendelkezésre a nap 24 órájában.

Mikor nem indokolt ügyeletre menni?
Az ügyeleti ellátás nem a háziorvos helyettesítésére szolgál; magas vérnyomás, vércukor beállítása, krónikus fájdalmak, mozgásszervi panaszok kezelése háziorvosi feladat. Rendszeresen szedett gyógyszerek felírása ügyeleten csak teljes áron, külön térítési díj ellenében történik.

Ha a tünetek több napja, hete fennállnak, nincs súlyos szövődményre gyanú vagy ha a tünetek enyhék, ha javulnak gyógyszer bevétele után, nem kell ügyeletet felkeresni. Láz, torokfájdalom, köhögés, hasmenés, szorulás, menstruációs görcs otthoni gyógyszerekkel kezelhető.

Teendő elhalálozás esetén
Halálesetnél a halottszemle és halotti bizonyítvány kiállítása ügyeleti időben reggel 3 óráig az ügyelet feladata. Ha az elhalálozás ezután történik, a saját háziorvost kell értesíteni reggel fél 8-kor.

Ügyeleti telefonszám: 06-96-542-043
Az ügyelet címe, rendelési ideje, telefonszáma, az ügyeletes gyógyszertár adatai a Kisalföld napilapban és az interneten megtalálhatók.