Átadták a felújított Kossuth Lajos utcát

Átadták a felújított Kossuth Lajos utcát

Újabb fejlesztéssel gazdagodott Győrsövényház, megújult a 300 méter hosszú Kossuth Lajos utca. A 45,7 millió forintos beruházást 2022. október 29-én adták át. A képek felkerültek a képgalériába.

 

Az ünnepségen – amelyen az óvodások adtak kedves műsort – Hokstok Imre polgármester hangsúlyozta: ez 2021–2022-ben a harmadik utca a helységben, amelynek megtörtént a rekonstrukciója a Magyar Falu Program révén. A támogatásért köszönetet mondott Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnek, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak és a kormánynak. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy szükséges volna a községen átvezető, rossz állapotú állami utak felújítása is.

Gyopáros Alpár kifejtette: Győrsövényház három év alatt 167 millió forintnyi fejlesztést valósított meg a Magyar Falu Programból. Több utca mellett megújult például az orvosi rendelő, korszerűbb lett az óvoda, az óvodaudvar, a kommunális eszközpark, sőt egy falugondoki buszt is vásárolt az önkormányzat. Hozzátette: a legközvetlenebbül a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) járul hozzá ahhoz, hogy a fiatalok helyben maradjanak.

A politikus kiemelte: a bőség ideje után a szükség ideje következik, azonban az Országgyűlés úgy fogadta el a 2023-as költségvetésről szóló törvényt, hogy a Magyar Falu Program az eddiginél kisebb forrással ugyan, de folytatódik. „Arra kérek minden hívőt, imádkozzon azért, hogy legyen béke az európai kontinensen, mert a háború közvetetten minket is sújt. Abban bízom, hogy ez belátható időn belül megtörténik és ugyanolyan intenzíven tudjuk fejleszteni a falvakat, az úthálózatot és a civil szervezeteket, mint eddig” – mondta végül.

Az ünnepséget követően Gyopáros Alpár megtekintette a templom augusztus végén megáldott új ólomüveg ablakait, valamint a Petőfi Sándor utca legrosszabb állapotban lévő, haranglábnál található szakaszát.