Nemzeti színű szalaggal és söröshordóval avatták fel a Magyar Falu Programban megújult útszakaszokat

Nemzeti színű szalaggal és söröshordóval avatták fel a Magyar Falu Programban megújult útszakaszokat

Győrsövényház Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Út, híd, járda építése/felújítása – 2023” című pályázaton 44.996.708 forint támogatást nyert tavaly. A megítélt összegből idén aszfaltburkolatot kapott a Petőfi utca szervizútjának parknál lévő, murvás szakasza egészen az Ady utcáig, korszerű, biztonságos csomópont létesült az Ady utca és a Petőfi utca kereszteződésében, illetve megújult az Ady utca a Petőfi utcától mintegy 50 méter hosszon, a szervizút csatlakozásáig. A beruházást a május 25-én tartott ünnepségen avatták fel, amelynek képei felkerültek a képgalériába.

Az eseményen Gyopáros Alpár, Győrsövényház országgyűlési képviselője úgy értékelt, hogy az elmúlt öt év volt a falu történetében a legeredményesebb önkormányzati ciklus. „Példa nélküli, hogy a Magyar Falu Programban Győrsövényházra csaknem 230 millió forint támogatás érkezett. Gratulálok ehhez a polgármester úrnak, a képviselő-testület tagjainak és a falu lakóinak. Büszke vagyok, mert ez tényleg az a program, amelyet nem egy íróasztal mögött találtak ki Budapesten, hanem eleve úgy indítottuk el, hogy összejöttünk a térség polgármestereivel, és megbeszéltük, melyek a helyi fejlesztési igények. Számítunk erre az együttműködésre a jövőben is, hiszen a Magyar Falu Programot folytatni fogjuk, ezek a források a jövőben is rendelkezésre állnak. Isten éltesse azokat, akik ebben az utcában laknak, akik akár csak keresztülmennek itt, és azokat is, akik a jövőbeni utcafelújítások kedvezményezettjei lesznek. Isten éltesse Győrsövényház minden lakóját” – mondta a politikus.

Hokstok Imre polgármester beszédében kijelentette: a szennyvízcsatorna-beruházás befejezése után 13 évvel elmondható, hogy a legrosszabb állapotú utcák mindegyikét felújították a faluban. Köszönetet mondott Gyopáros Alpárnak, a magyar kormánynak és a képviselő-testület-tagjainak – Hancz Gábor alpolgármesternek, Varga Lőrincné, Jós László és Fekete Győző képviselőknek – ezekért az eredményekért. Ugyancsak megköszönte a pályázatírók, a tervezők és a kivitelezők munkáját. „Közös gondolkodással, összefogással tovább tudunk fejlődni” – hangsúlyozta.

A megújult útszakaszokat előbb a nemzeti színű szalag átvágásával, majd egy söröshordó végiggurításával avatták fel.