Koronavírus: korlátozó intézkedésekről döntött az önkormányzat

Koronavírus: korlátozó intézkedésekről döntött az önkormányzat

Több korlátozó intézkedésről döntött a győrsövényházi önkormányzat a koronavírus-helyzet miatt, a lakosok és a dolgozók egészségét szem előtt tartva, ami érinti a háziorvosi rendelést, a polgármesteri hivatalt, az óvodát, a védőnői szolgálatot és az IKSZT-t, könyvtárt.

 

HÁZIORVOSI RENDELÉS

 

POLGÁRMESTERI HIVATAL

 

ÓVODA

Tisztelt Szülők!

A Tündérkastély Óvoda vezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy az óvodánkban, valamint a telephelyek óvodáiban az önkormányzatok polgármesterei az alábbi döntést hozták: 2020. március 17-én, kedden 0:00 órától az önkormányzati fenntartású óvodákban határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltek el, a 45/2020. (III. 14.) kormányrendelet 2.§ alapján. A rendkívüli szünet idején az óvodák ügyeletet tartanak. Kizárólag indokolt esetben fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a felügyeletét a szülő más módon nem tudja megoldani. Erről az intézmény vezetőével kell egyeztetni. A járványhelyzet miatt az intézményekben tartózkodó gyermekek egészségügyi állapotát kiemelten figyelemmel kísérjük, és bármilyen probléma esetén a szükséges intézkedéseket megtesszük.  Az intézményekbe külső személy nem léphet be, az érintett gyerekeket az intézmények bejáratánál fogadják az intézmény dolgozói.

Kérem Önöket, a rendkívüli helyzetre való tekintettel, mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében az utasítás szigorú betartását!

Együttműködésüket, megértésüket köszönöm!

Enese, 2020. március 16.

Szűcs Lászlóné
intézményvezető

 

VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT

Kedves Szülők!

A  koronavírusfertőzés-veszély következtében kialakult járványügyi helyzet miatt a védőnői ellátás az alábbi szabályokkal fog működni az elkövetkező időszakban.
– A védőnői tanácsadásra, kizárólag előre egyeztetett időpontban lehet menni.
– A védőnővel telefonon vegyék fel a kapcsolatot.

Köszönettel:
Czakóné Hunti Éva Emese
védőnő
30/2350-159

 

IKSZT, KÖNYVTÁR

Hivatkozással a koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzetre – a katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. tv. 46. §. 4. bekezdése alapján –  Győrsövényház Község Önkormányzata az IKSZT és a könyvtár működésével kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik: 2020. március 16-tól határozatlan ideig elrendeljük az IKSZT-ben és a könyvtárban az „ügyfélfogadás” szüneteltetését. Ettől az időponttól tilos az intézményben mindennemű rendezvény, illetve csoportosulás tartása.
 
Hokstok Imre
polgármester