A sírból hoztuk vissza, de miénk az ezüstérem

A sírból hoztuk vissza, de miénk az ezüstérem

A Győrsövényház 0–2-s első félidőt követően 4–3-ra legyőzte nagy riválisát, a Várbalogot a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság 26., utolsó fordulójában, és így megszerezte az ezüstérmet. Itt a tudósítás.

 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI III. OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

MOSONMAGYARÓVÁRI CSOPORT

26. forduló, 2021. június 5., 17.00

Győrsövényház – Várbalog 4–3 (0–2)

Gólszerzők: Németh Júlió (26. p., 0–1), Bagoly Szabolcs (39. p., 0–2), Nagy Zoltán (46. p., 1–2), Károlyi Milán (56. p., 2–2), Busa György (70. p., 3–2), Koncz Roland Sándor (80. p., 4–2), Bagoly Szabolcs (96. p., 4–3).

Az ezüstérem sorsa volt a tét az utolsó forduló rangadóján, amely előtt a két csapat azonos pontszámmal állt a második és a harmadik helyen. Az első néhány percben érezhető is volt a két együttesen az emiatti nyomás. Sajnos a várbalogiak nyugodtak meg előbb, és kezdtek el futballozni. A 26. percben egy jobb oldali beadást követően elaludtak védőink, így a hosszú saroknál érkező csatár meg tudta szerezni az első találatot. 0–1. A mérkőzést ezt követően továbbra is az ellenfél irányította. A 39. percben egy szögletnél hátsó alakzatunk ismét nem volt a helyzet magaslatán, s egy kavarodás után máris kétgólos hátrányba kerültünk.

Jókor jött a szünet, amelyben alapos fejmosást kaptak a játékosok Fehér Lénárd játékos-edzőtől. Taktikai változtatás is történt, a csapat átállt letámadásra – és mintha minden azonnal megváltozott volna, a mieink sorra alakították ki helyzeteiket. Előbb Nagy Zoltán szépített egy hatalmas szabadrúgásgóllal – rutinos játékosunkon nem látszott a mérkőzés terhe –, amitől felszabadult a csapat. Az 56. percben Bősze Attila kapus kirúgása messze szállt az ellenfél térfelén, Koncz Roland lecsúsztatta az érkező és egész mérkőzésen agilisan, jól játszó Károlyi Milánnak, aki kilőtte a hosszú sarkot. Szűk negyedórával később Németh Krisztián bedobásával Fehér viharzott el a jobb oldalon, lefordult védőjéről, majd visszagurítását Busa György értékesítette – ekkor már vezettünk! És ha egyszer egy gépezet beindul… A 80. percben remek labdakihozatallal Herczeg Erik hozta fel a labdát, majd szöktette Károlyit, aki „kölcsön kenyér visszajár” alapon szépen készített Koncz Roland elé, ő pedig gólkirályhoz méltón (43 góllal végzett az élen) fejezte be az akciót.

Csapatunk második félidei játéka alapján megérdemelte a győzelmet, egész éves teljesítményével – 52 megszerzett pontjával (17 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség), 91 lőtt és 45 kapott góljával – pedig rászolgált az ezüstéremre.

Fehér Lénárd: – Gratulálok az egész csapatnak, és köszönöm mindenkinek, aki bármit is hozzátett ehhez a hatalmas sikerhez! A sérült játékosoknak pedig mielőbbi jobbulást kívánok!

Eddigi eredmények