A győrsövényházi gyerekeket is várja a lébényi bölcsőde

A győrsövényházi gyerekeket is várja a lébényi bölcsőde

Lébény Város Önkormányzata feladatellátási szerződéssel, férőhelyek függvényében biztosítja a bölcsődei ellátást a Győrsövényházon élő kisgyermekes családoknak is. A szülőknek szóló levél itt olvasható el.

 

Kedves kisgyermekes Szülők!

 

Lébény Város Önkormányzata feladatellátási szerződéssel biztosítja a bölcsődei ellátást a Győrsövényházon élő kisgyermekes családoknak.

 

Értesítjük Önöket, hogy amennyiben a 2023/2024-es nevelési évre – a bölcsődei nevelési év 2023. szeptember 1-jétől a következő év augusztus 31-ig tart – bölcsődébe szeretnék íratni gyermeküket, előzetes időpont-egyeztetés után, személyesen jelezzék szándékukat, elsősorban 2023. április 25-én (kedd) 8-tól 12 óráig és április 26-án (szerda) 12-től 16 óráig előzetes igényfelmérés céljából.

A bölcsődei beiratkozás helye:

Lébényi Óvoda-Bölcsőde, 9155 Lébény, Fő út 86. (a bölcsőde épülete), amely az óvoda mögött helyezkedik el.

Időpontot a 06-20-231-0269-es telefonszámon tudnak Önök egyeztetni a bölcsőde vezetőjével, illetve bármely felmerülő kérdés esetén szintén ezen a telefonszámon tudnak érdeklődni 8-tól 16 óráig.

Természetesen a fenti időpontok után is folyamatosan fogadjuk jelentkezésüket.

Szeretnénk megkérni azokat a kisgyermekes szülőket, akik a 2022/2023-as nevelési évre nyújtottak be kérelmet 2022-ben, és férőhely hiányában nem tudták igénybe venni a bölcsődei ellátást, de továbbra is igényt tartanak a következő 2023/2024-es nevelési évre, hogy ismét jelezzék szándékukat, amennyiben a gyermekük nem töltötte be a harmadik életévét.

Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható:

a) az adott év augusztus 31-éig, ha harmadik életévét január 1-je és augusztus 31-e között tölti be;

b) a következő év augusztus 31-éig, ha harmadik életévét szeptember 1-je és december 31-e között tölti be, és a szülő, törvényes képviselő nyilatkozik arról, hogy a gyermek napközbeni ellátását eddig az időpontig bölcsődei ellátás keretében kívánja megoldani;

c) az óvodai nevelésre nem érett gyermek esetén a gyermek negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-éig;

d) sajátos nevelési igényű, valamint korai fejlesztésre és gondozásra jogosult gyermek esetén annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a hatodik életévét betölti;

Akik nem a nevelési év elejétől kérik a bölcsődei felvételt (2023. szeptember), hanem a nevelési év második felétől (2024. január), azok a gyermekek várólistára kerülnek.

Ha a megadott dátumig (amikortól igénylik a bölcsődét) marad még szabad férőhely, akkor a gyermek felvételre kerül.

A bölcsődei felvételről minden esetben e-mailben vagy postai úton értesítjük Önöket, 2023. június végéig.

 

2023.03.21.

Tisztelettel:   Fülöp Renáta                                                             Kovátsné Uray Tímea

            bölcsődevezető-kisgyermeknevelő                                           intézményvezető