Több Magyar Falu Program-pályázatot nyert el Győrsövényház

Több Magyar Falu Program-pályázatot nyert el Győrsövényház

Gyopáros Alpárnak, Győrsövényház országgyűlési képviselőjének Hokstok Imre polgármester és Hancz Gábor alpolgármester muatta be a legfrissebb fejlesztést 2020. december 12-én.

 

„Örömmel tapasztalom, hogy a falu önkormányzata tudatosan, egymásra építve igyekszik megvalósítani a fejlesztéseket” – mondta Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Győrsövényházon. A politikusnak Hokstok Imre polgármester és Hancz Gábor alpolgármester mutatta be a Magyar Falu Programban elnyert 28,4 millió forintból felújított orvosi rendelőt. A támogatás segítségével akadálymentesítést, nyílászárócserét és belső átalakítást végeztek a kilencvenes évek elején készült épületen.

A Magyar Falu Programban jelentős beruházások valósultak meg idén a községben. A gyermekek biztonsága érdekében új kerítés készült az óvodaudvaron, ahol egy fészekhintát, egy kombinált mászókát és egy háromtornyos, dupla csúszdás játszóvárat is felállítottak tavasszal összesen 5 millió forintból. Emellett 9,2 millió forintból a közterület-fenntartást segítő eszközöket, valamint a hozzá való adaptereket és egy pótkocsit szerzett be az önkormányzat. Az elmúlt néhány hónapban újabb három pályázati sikernek örülhettek a községben. Az Egyesület Győrsövényházért 5,7 millió forintot nyert el a volt takarékszövetkezeti fiók épületrészének megvásárlására, míg az önkormányzatnak 2,6 millió forintot ítéltek oda egy üres főutcai telek megvásárlására, illetve 10,3 millió forintot az óvoda villamossági korszerűsítésére.