Söröshordóval avatták fel a Béke utcát

Söröshordóval avatták fel a Béke utcát

A győrsövényházi önkormányzat idén ősszel a Belügyminisztérium 11,3 millió forintos támogatása segítségével, mintegy 4 millió forint saját erő hozzáadásával felújította a Béke utcát. Az avatóünnepséget 2018. december 8-án tartották. A képek felkerültek a képgalériába.

 

Az eseményen Gyopáros Alpár, Győrsövényház országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: az ilyen fejlesztések nem a szalagátvágások miatt fontosak, hanem azért, mert általuk javul a lakók életminősége. Hozzátette: ezt célozza a kormány által indított Magyar Falu Program is, amelynek révén a települések jövőre 75 milliárd forintra pályázhatnak. A politikus úgy vélekedett, a pénzből már 2019-ben minden faluban megvalósulhat legalább egy fontos beruházás. A képviselő megemlítette azt az örömteli tényt is, hogy Győrsövényház lakossága hét év alatt csaknem 50-nel nővekedett.

Hokstok Imre polgármester beszédében kijelentette: a Magyar Falu Program talán segít abban, hogy a modern városok mellett kialakuljanak az élhető vidék feltételei is. „Meggyőződésem, ha megfelelőek lesznek az útjaink, a középületeink, akkor a családalapító fiatalok szívesen költöznek majd falura” – mondta.

Az utcát a nemzeti színű szalag átvágásával, majd egy söröshordó végiggurításával avatták fel hivatalosan. A programot forralt borozás zárta a Fekete borozóban.