Koronavírus-helyzet: újabb fontos információk

Koronavírus-helyzet: újabb fontos információk

Hokstok Imre polgármester és Csapó-Molnár Violetta újabb fontos információkat tett közzé a koronavírus-helyzettel kapcsolatban, amelyek a központi konyhát, az üzleteket, vendéglátóhelyeket, valamint az időskorúak segítését érintik.

 

KÖZPONTI KONYHA

Tisztelt Szülők, Lakosok!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a kialakult járványügyi helyzetben a győrsövényházi központi konyhán az óvodások és az iskolás gyermekek, valamint az elviteles felnőtt étkezőink részére az ebédet igény esetén továbbra is biztosítjuk. Kérjük, aki az ebédre igényt tart, az előző munkanap déli 12 óráig jelezze ezt az élelmezésvezetőnek a 06-20-466-5531-es számra sms-ben, az ebédet igénylő nevét is feltüntetve. Az ebéd 11 és 12 óra között vihető el.

Győrsövényház, 2020. március 16.

Hokstok Imre

polgármester

 

ÜZLETEK, VENDÉGLÁTÓHELYEK

Kereskedelmi üzletek, vendéglátó egységek figyelmébe!

Tisztelt Üzemeltető!

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III. 16.) számú Kormányrendelet értelmében:

  • a vendéglátó üzletekben délután 15 óra és reggel 6 óra között az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni;
  • a vendéglátó üzletekben délután 15 óra és reggel 6 óra között az élelmiszer megrendelése, átvétele időtartamára megengedett a tartózkodás.

Üzletek, melyek nyitva lehetnek délután 15 óra és reggel 6 óra közötti idősávban:

  • élelmiszert,
  • illatszert, drogériai terméket,
  • háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket árusító üzlet;
  • gyógyszertár,
  • gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet,
  • benzinkút,
  • dohánybolt.

A kormányrendelet 2020. március 17-én lépett hatályba és visszavonásig érvényes. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a fentebb felsorolt üzletekben meg nem engedett időpontban vagy módon tartózkodik, szabálysértést követ el, mely esetén a pénzbírság összege ötezer forinttól ötszázezer forintig terjed.

Enese, 2020. március 17.

Csapó-Molnár Violetta

jegyző

 

IDŐSKORÚAK SEGÍTÉSE

KÖZLEMÉNY

A koronavírus járványra tekintettel jelenleg a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása. Mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors és biztonságos felmérése érdekében olyan elektronikus űrlapot tettünk közzé, amelyen az érintetteken kívül ügyfélékapus azonosítás után akár családtagok, ismerősök, akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap                  E-Önkormányzati Portál

             Település/Önkormányzat kiválasztása

             Ügyindítás

             Saját nevemben

             Űrlap keresőbe beírni: Segítségre szoruló idős bejelentése

             Űrlap kitöltése és beküldése

Legyünk elővigyázatosak és vigyázzunk egymásra!

Győrsövényház, 2020. március 17.

Csapó-Molnár Violetta

jegyző