Hajszálon múlt a győzelem

Hajszálon múlt a győzelem

Az utolsó percben büntetőt hibázott Győrsövényház 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán az Ásványráró ellen a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában 2018. szeptember 22-én.

 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI III. OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG  MOSONMAGYARÓVÁR–GYŐRI CSOPORT

7. forduló, 2018. szeptember 22., 16.00

Győrsövényház – Ásványráró 2–2 (0–1)

Gólszerzők: Alföldi László (29. p., 0–1), Majlinger László (70. p., 1–1), Horváth Zoltán (84. p., 2–1), Kránicz Zsolt (86. p., 2–2).

A mérkőzés előtt 6 pontos Győrsövényház a pont nélküli Ásványrárót fogadta a bajnokság 7. fordulójában. A mieink voltak tehát az esélyesebbek, és jobban is kezdték a találkozót, de a sok kidolgozott helyzet mindegyike kimaradt. Az ellenfél ritkán jutott el a kapunkig, a 29. percben viszont egy formás ellentámadás végén megszerezte a vezetést.

A második játékrészben folytatódott a győrsövényházi mezőnyfölény, amely a 70. prcben érett góllá: Majlinger László 12–13 méterről csaknem a kapuval szemben állva lőtt a hálóba. A mieink tovább fokozták a nyomást a fáradó ásványráróiakkal szemben, s a 84. percben sikerült a fordítás. Horváth Zoltán szerzett szépségdíjas találatot, a jobb oldali 16-os sarka tájékáról pókhálózta ki a jobb pipát. Ekkor úgy tűnt, zsebben a három pont, azonban két perc múlva a vendégek egy 35 méteres, a Kígyó térről eleresztett szabadrúgásból egyenlítettek. A labda laposan vágódott a jobb alsó sarokba. Az izgalmaknak ekkor még mindig nem volt vége, mert a hazai gárda a 90. percben egy szöglet utáni kezezés után jogos büntetőt rúghatott, a játékszert azonban mai „ideiglenes” kapusunk, Fábián Dániel a jobb kapufa mellé rúgta (a lövés pillanata a legalsó képen látható). Bosszantó, mert egy abszolút nyerhető meccsen csupán egy ponttal gazdagodtunk.

A Győrsövényház a 8. fordulóban, 2018. szeptember 30-án, vasárnap 11 órakor Újrónafőn lép pályára.