Péntekig kérhető iskolai felügyelet

Péntekig kérhető iskolai felügyelet

Bartos Ilonának, az Enesei Általános Iskola igazgatójának szülőkhöz írt tájékoztató levele itt olvasható el.

 

Tisztelt Szülő!

Ez úton is köszönöm a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállásban való rugalmas és segítőkész együttműködését. A feladatokat továbbra is együtt tudjuk megoldani, ezért az elkövetkezendő időszakban is számítok munkájára. Kérem, ha bármilyen gondja van, hívjon, és biztosan találunk valami megoldást. Szeretném kérni a segítő együttműködését a felügyeleti igény felmérésében.

Ahogy az Ön előtt is ismert, a koronavírus terjedése miatt a kormány a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött 1102/2020. (III.14.) sz. határozatában, melynek értelmében 2020. március 16-ától a tanulóknak tilos az iskola oktatási célú látogatása. A tantermen kívüli munkarend időtartama alatt a tanulók kerüljék a csoportos találkozásokat, programokat. Felügyeletüket a szülőknek, családoknak kell megszervezni, de egyáltalán nem javasolt, hogy idős korú rokon, nagyszülő vigyázzon a gyermekre.

A 2020. április 27–május 15. közötti időszakra vonatkozóan a különösen indokolt esetekben munkanapokon ismételten megszervezzük a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét a szülők igényei alapján. Felhívom a szülők figyelmét arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek, s ez a felügyelet nem jelenti iskolai foglalkozás megtartását. Indokolt eset lehet elsősorban például az, ha a szülő munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. De elsődleges a gyermek otthoni felügyelete, hiszen tilos az iskolalátogatásFelhívom figyelmét, hogy a gyermek ügyelet helyszínére történő eljutásáról a szülőnek kell gondoskodni.

Kérem, hogy válaszában 2020. április 24-én 11.30 óráig a 2020. április 27-től május 15-ig tartó időszak vonatkozásában jelezzen vissza rövid indokolás kíséretében, hogy mely napokon, milyen időtartamban igényli a felügyeletet. Abban az esetben, ha nem érkezik jelzés, azt oly módon értelmezzük alapesetként számon tartva, hogy a gyermek felügyelete a szülő által megoldott.

Kérem, hogy a felügyelet igénylésével csak rendkívüli és különösen indokolt esetben éljen a gyermekek és mindannyiunk biztonsága érdekében. A tanulmányok tantermen kívüli, digitális munkarendben történő ellátása továbbra is biztosított lesz az elkövetkezendő időszakban is. Felmerülő kérdés, probléma esetén keresse bizalommal gyermeke osztályfőnökét, illetve az intézmény vezetőségét. Az iskolaépületben munkanapokon vezetői ügyeletet tartunk. 

Elérhetőség: 96/562-023; info@eneseiskola.hu

Együttműködését köszönöm.

Bartos Ilona intézményvezető